Yogalates/Yin

Yogalates


Denna yogaform består av en serie övningar som blandar fysisk yoga och pilates. Här får utövaren den perfekta kombinationen av yogans smidighet och meditativa rörelseflöde och den statiska och dynamiska styrkan med precisionskontrollen från pilates.


Både yoga och pilates bygger styrka, balans och smidighet i kropp, tanke och själ. När bägge tekniker möts i ett dynamiskt och kraftfullt flöde skapas resultat som utvecklar både yoga och pilates på ett effektivt sätt. Pilatesövningarna gör att utövaren får mer utav sin yoga och på samma sätt gör yogasekvenserna att hen får mer utav sin pilatesträning.


Yin

Avslappnade och lugnt tempo med ett fokus på kroppens bindväv. Varje position hålls lite längre med så avslappnade muskler som möjligt. Med yinyoga kan energiblockeringar lösas upp och aktivera det parasympatiska (“lugn-och-ro”) nervsystemet. Vi övar också på medveten närvaro. Denna yogaform är välgörande för alla oavsett erfarenhet och ett mycket bra komplement till annan mer fysisk träning såsom ex löpning och styrketräning.  Vi använder oss av filtar, block och bolster för att hjälpa kroppen slappna av.