Yoga Nidra

Upplev djupverkan för kropp och knopp med Yoga Nidra

5 ggr från ålder 15-65+
Vad är Yoga Nidra?

Denna yogaform kommer från den tantriska traditionen inom yoga och översätts till "yogisk sömn", enligt forskning ger yoga nidra ca 3-4 timmars sömn. Under ett Yoga Nidra pass värmer du upp med ett Hatha Yogapass med olika asanas (positioner) de sista 45 minuterna ligger du i savasana (liggande på rygg) och utövar ett Yoga Nidra pass. Under passet ligger fokus på att få utövaren att komma i en så djup avslappning som möjligt i kroppen men behålla ett medvetet fokus i sinnet.


Fördelar med Yoga Nidra

Yoga Nidra motverkar stress och stressrelaterade besvär, detta är ett bra verktyg för dig som som är eller känner tendes till utbränd. På djupet hjälper denna yoga form att släppa fysiska, mentala och emotionella spänningar. Yoga Nidra kan användas för ångest och depression. Den är även bra för dig med sömn-eller insomningsbesvär. Yoga Nidra har bland annat använts som behandlingsform av PTSD, du kan läsa mer om studien här


Varför ska jag delta?

Du kanske känner att du behöver en mjukstart eller är ny inför yoga. Det enda som krävs utav dig i en Yoga Nidra klass är att du kan ligga i rygglägge under ca 45 minuter på yogamatta. Under 5 torsdagar får du uppleva både Asanas, rörelser för din kropp och meditation för ditt sinne. Många kan uppleva att denna yoga "inte ger något" då man endast ligger på rygg, men sanningen är att denna yogaform utmanar och utvecklar dig som person för varje gång du går på ett Yoga Nidra pass. 


Yoga Nidra sker under 5 datum kl 19.00-20:15

27 februari, 5 mars, 19 mars, 26 mars, 2 april


Kostnad:  450 kr för dig i ålder 15-19 år. 650kr/person eller 550 kr för dig med yogakort på Magasinet 

Mejla din anmälan till yoga@magasinetwaxholm.se, anmälan är bindande.