Yoga

VÄLKOMMEN TILL MAGASINETS YOGASTUDIO

NU TAR VI SOMMARUPPEHÅLL, TACK FÖR DENNA TERMIN. INFO OM TERMINSSTART KOMMER!


Kontakt: yoga@magasinetwaxholm.se


TA HAND OM DIG

Vi vill kunna erbjuda yogaklasser så gott det går. Vi erbjuder nu livesändningar på vissa av våra yogaklasser, är du verksam hos oss men vill inte komma och yoga i studion, skicka ett mail till yoga@magasinetwaxholm.se för att ta del av liveyoga.


I dessa tider är omsorg om oss själva och varandra viktigt! Vi fokuserar på hur vi ska skydda oss från spridning av viruset. Det är självklart viktigt och ansvarsfullt fast vi behöver också komma ihåg att vårt immunförsvar stärks genom rörelse, lugn, tillit och harmoni. Goda hälsofrämjande hormoner utsöndras när vi yogar, mediterar och känner ett lugn.

Vårt inre förhållningssätt är avgörande för att vi ska kunna hålla balansen när tillvaron skakar. Vi fortsätter att hålla yogastudion öppet, vi lägger ut yogamattorna lite glesare och tipsar om att ta med egen yogamatta.

Om du lånar yogamatta ber vi dig att tvätta av mattan noggrannt efteråt med rengöring. Vi kommer inte använda några props och efter använd filt lägger vi i en tvättkorg.


7 ÅRS JUBILEUM

"Jag har alltid haft en vision om att få in alla sinnen i Magasinets byggnad. År 2013 fick jag in det sjätte sinnet som representerar yogastudion. Välkommen att ta hand om dig själv för en stund mellan berg och hav" /Monica Lind, Magasinet i Waxholm. Läs mer om yogastudion här. 

Vi hoppas vi att du upplever denna som en skön plats där du kan landa i dig och möta dig själv på yogamattan med andra. Med varierande yogaklasser som Yin och Restorative, till mjukgörande Mediyoga och Kundalini till fysiska Hatha och Vinyasa hoppas vi att du känner den yogastil som passar dig eller kanske utmanar dig själv i andra yogaformer för att utvecklas kroppsligt som andligt.  Läs om våra yogastilar här


YOGANS HISTORIA

Yoga är en tusenårig lära med ursprung från Indien, ordet yoga kommer från sanskrit yok och översätts till binda ihop eller förening (kropp och själ). Yoga är ingen religion utan är en lära om livsstil för kropp och sinne, ingen har undgått att alltfler upplever stress i dagens samhälle. Därför kan yoga vara ett bra sätt till att hantera och balansera upp i livet. I yogan utgör vi fysiska ställningar (asanas), andningsövningar (pranayama), avslappning och meditation för att åstadkomma ett fysiskt, mentalt och andligt växande.


PERSONLIG UTVECKLING & ANDLIGHET

Utöver yoga anordnas olika evenemang och workshops inom personlig utveckling, välmående och hälsa. Genom inspirationsföreläsningar, workshops och inbjudan av gästyogalärare, hoppas vi att kunna sprida kunskap inom välmående och att du som åhörare får de verktyg som behövs för att nå ett gott välbefinnande. Under åren har vi haft gästföreläsaren Karin Björkegren Jones, Kajsa Ingemarsson, Göran Boll, Per Söder och många fler.